Descoperire pentru medicina estetică din Moldova

  • Русский
  • Moldavian
  • English

Descoperire pentru medicina estetică din Moldova

Pe data de 27 septembrie, în Chișinău a avut loc o conferință pe tema: „Aspecte din sfera Medicinii Estetice la ordinea de zi”. Un eveniment de o asemenea amploare și importanță a avut loc pentru prima dată în țara noastră. Organizatorii conferinței – Centrul medical „Medazur Med Spa” și Societatea de Medicină Estetică din Moldova, cu susținerea Ministerului Sănătățiia Republicii Moldova și a catedrei de Dermatovenerologie din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu” din RM, cu suportul nemijlocit al șefului catedrei, Bețiu M.I., Doctor în științe medicale și a lui Mușet G.V, profesor, Doctor în științe medicale.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cele mai noi descoperiri europene și americane în domeniul medicinii. Principalul speaker a fost Președintele Societății Europene a Medicinii Fotodinamice și Estetice MD și CSC, Roman Smucler (Roman Šmucler- Cehia) –chirurg maxilo-facial, specialist în medicina cu laser și fotodinamică, care predă în cele mai renumite universități din lume, precum Harvard și Oxford.

Avantajul fundamental al metodelor de tratament de ultimă generație, despre care s-a vorbit la conferință, este posibilitatea de a rezolva o multitudine de probleme, fără a apela la intervenții chirurgicale și tratamente medicamentoase, obținând în același timp, rezultate eficiente și sigure. Anume pe astfel de metode mizează astăzi medicii de top.

4 know-how pentru Moldova sunt deja prezentate în exclusivitate în clinica „Medazur Med Spa”

PWS-terapia așa numitor „pete de vin”, a malformațiilor vasculare – o patologie vasculară a pielii (rozacee, demodex). Metodă neinvazivă, fără niciun fel de anestezie, nu are contraindicații și efecte secundare. Această procedură poate fi aplicată chiar și copiilor din primele zile de viață. Rezultatul este vizibil deja după prima procedură. Tratamentul se efectuează cu ajutorul aparatului Nordlys, care nu are un analog în lume. La ora actuală, un astfel de aparat de terapie fotodinamică, este prezent doar în Moldova (dacă ne referim la țările CSI), în exclusivitate la Medazur Med Spa.

Tratamentul micozii unghiilor (onicomicozei) cu ajutorul unui laser special. Procedura este practic nedureroasă și nu are un analog în lume! Prelucrarea cu laser a unghiilor afectate se efectuează o dată în două săptămâni, cursul de tratament include 6-8 proceduri.

În lista noutăților prezentate la Medazur Med Spa

PRP și PRF terapia cu ajutorul unui aparat patentat francez, de ultimă generație. Aparatul este dotat cu o centrifugă, ce separă plasma bogată în trombocite de celelalte fracțiuni ale sângelui. Anterior o astfel de procedură nu a mai fost făcută niciodată în Moldova. Procedura este inofensivă (toate componentele sunt de unică folosință) și hipoalergică, deoarece este folosit propriul sînge al pacientului. Totodată, aceasta este foarte efecientă (fără respingeri). Un astfel de rezultat se obține datorită stimulării celulelor pielii, care elimină colagenul, ce asigură, la rândul său, activizarea și regenerarea proceselor biologice din piele de circa 3 ori!

PRP terapia și cele două tipuri ale sale, se aplică în vindecarea rănilor și a cicatricelor, a arsurilor, ce pot apărea în cazul bolnavilor de diabet zaharat și la pacienții care suferă de varice (tulburări trofice). Se utilizează, de asemenea, în medicina estetică, drept una din metodele de întinerire. Procedură nu are contraindicații și restricții sezoniere.

Terapia pe bază de toxină botulinică, realizată prin intermediul ultrasunetului este o noutate în tratamentul pacienților nevrotici cu deformare forțată a tonusului muscular, în cazul a astfel de patologii precum blefarospasm, spasm hemifacial, torticolisul spasmodic ș.a. A fost creat un dispozitiv portativ, ce funcționează cu ultrasunet, care permite întroducerea exactă a preparatului botulotoxin (Dysport). Metoda a fost utilizată cu succes în cele mai bune clinici de neurologie din lume.

„În pofida faptului că tehnologiile prezentate în cadrul conferinței sunt o noutate la nivel mondial, acestea au fost preluate destul de rapid de către clinica Medazur Med Spa”, consideră președintele Societății de Medicină Estetică din Moldova, A.V. Diaghilev. „La conferință noi am revizuit tendințele generale ale dezvoltării medicinii cu laser, a medicinii de aparate și fotodinamice, care rezolvă problemele vasculare și de vârstă. Principalele avantaje ale noilor tehnici constau în faptul că acestea sunt mai eficiente și mai sigure, și mai puțin costisitoare, în comparație cu acelea care se aplicau înainte. În țara noastră ele deja se practică în centrul medical Medazur Med Spa. Pentru aplicarea lor este procurat utilajul necesar și sunt pregătiți specialiști. Apropo, în timpul apropiat în Medazur Med Spa, va fi deschis centrul de învățământ pentru alți specialiști din Moldova și țările CSI”, a afirmat Diaghilev.

Principalul speaker al conferinței, Roman Smucler, în discursul său, și-a împărtășit experiența cu medicii noștri, în ceea ce ține de marketing și management. Potrivit celor declarate de profesor, scopul lui principal a fost să demonstreze cât de larg este spectrul de acțiune ale noilor tehnologii în domeniul terapiei cu laser și cel fotodinamic, punând în valoare avantajele acestora – beneficiu și siguranță. Introducerea noilor tehnologii, posibilitatea de a ajuta pacienții în rezolvarea problemelor fără a recurge la intervenții chirurgicale și la tratamentul medicamentos, având cheltuieli materiale minime, toate acestea reprezentând secolul XXI!

„De exemplu, în Moldova Botulinum toxin este mai bine cunoscut drept un mijloc de luptă cu ridurile. Însă, puțini medici cunosc că în clinicile mondiale, medicii tratează bolile vertebrale ale spatelui, migrenele, blefarospasmul, torticolisul spasmodic ș.a. cu ajutorul Botulinum toxin, aplicat prin inermediul ultrasunetului cu o precizie de până la millimetru. De exemplu, PRP terapia cu fragmentarea sângelui bogat în trombocite mai mult de 10 ori, care îmbunătățește regenerarea celulelor. Această metodă relativ ieftină, se folosește la vindecarea tulburărilor trofice în cazul bolnavilor de diabet zahărat, unde anterior erau utilizate doar metodele chirurgicale. În medicina estetică această metodă de intinerire este propusă acelor persoane cărora alte proceduri dermatologice le sunt contraindicate. Procedura este recomandată chiar și celor mai mari alergici”.

Profesorul este sigur că pacienții pot fi tratați mai ieftin dar și mai calitativ: „mai eficient nu înseamnă neapărat mai scump”. În opinia lui, în ziua de azi medicina trebuie să fie accesibilă nu doar pentru oamenii bogați. Chiar și în condițiile unui buget mai mic, procedurile unice sunt ceva real. Datorita acestora, Moldova are perspective foarte bune de dezvoltarea turismului medical, orientat către vecinii noștri. El este convins că aceasta este o șansă bună pentru medicii noștri de a le oferi tratament calitativ, la prețuri accesibile, turiștilor veniți din România, Ucraina, Bulgaria. Anume astfel, Roman Smucler și-a construit activitatea în clinicile sale din întreaga lume și a crescut profesional. La ora actuală, 40% din pacienții săi sunt din alte țări.

În pofida faptului că Moldova are o economie slabă, medicina în RM progresează și încearcă să fie în pas cu lumea modernă, o dovadă importantă a acestui lucru fiind conferința de astăzi. Decanul facultății de medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”, șeful catedrei Dermatovenerologie, doctor în științe medicale, Bețiu M.I, referindu-se la aceasta a declarat: „Invitând specialiști de talie mondială, care se pot împărți cu ultimile inovațiuni, avem posibilitatea să aflăm mereu primii despre noile tehnologii din lume. Din punct de vedere al pregătirii de bază a specialiștilor noștri – este un lucru excelent. Încadrarea acelor tehnologii, despre care s-a vorbit astăzi, va face tratarea pacienților mult mai sigură, mai eficientă, și ceea ce este foarte important – nu atât de costisitoare”.

Despre impresiile sale de la forum ne-a povestit și profesorul catedrei Dermatovenerologie, Doctorul în științe medicale, Mușet G.V.: „Conferința de azi a fost unică. Au fost discutate noile probleme și diferite metodici contemporane de rezolvare a lor. Medicina este o ramură în care trebuie mereu să înveți, să mergi înainte, fără teamă de ceva nou! De asemenea, aceasta este importantă pentru colaborarea între specialiști, deoarece aici s-au adunat nu doar dermatologii dar și specialiștii din alte domenii ale mediciniii”.

Conferința a fost organizată de Centrul medical „Medazur Med Spa” și Societatea de Medicina Estetică din Republica Moldova și a avut loc cu susținerea companiilor: „Bioderma”,„Dita Fram”, „Farmacia familiei”, „Rofilena”, „Esculap farm”, „MIMI”.

 

         

Subscribe to newsletter

Site development

Copyright 2014. Medazur Med Spa