Spa Alimentaţia

  • Русский
  • Moldavian
  • English

Nutriţionistul personal

Spa Alimentaţia

Problema ecologică a mediului ambiant devine mai actuală cu fiecare an ce trece. Echilibrul intern al organismului nostru este în dependenţă directă de factorul dat.

Alimentaţia – este unul din factorii cei mai importanţi ai mediului ambiant, care asigură vitalitatea oricărui organism.

Alimentaţia cea mai sănătoasă şi care este direcţionată spre păstrarea tinereţii şi a fluxului energetic al vieţii noastre, conform opiniilor specialiştilor epocii contemporane, este Spa alimentaţia.

SPA alimentaţia – este, mai întîi de toate, un regim alimentar echilibrat, care nu este bazat pe limitare ascetică şi care influenţează asupra conştiinţei, sentimentelor, corpului nostru prin intermediul senzaţiilor olfactive, tactile, prin perceperea estetică şi beneficiile fizice. Selectarea ingredientelor şi a reţetelor este efectuată în aşa fel încît efectul unic al proprietăţilor gustative şi al sistemului echilibrat de micronutriente să fie un supliment eficient pentru programele SPA sau să fie utilizat în mod independent, în calitate de component al modului sănătos de viaţă.

Cel mai important factor în cadrul SPA alimentaţiei este senzaţia de confort în timpul consumării alimentelor. SPA alimentaţia asigură funcţionarea echilibrată a organismului, fortifică sistemul imunitar, contribuie la profilaxia multor afecţiuni, ameliorează productivitatea omului, prelungeşte durata vieţii şi îmbunătăţeşte calitatea vieţii.  

Sănătatea şi buna dispoziţie a omului, pe parcursul întregii vieţi, depind în mod direct de modul în care se alimentează omul în prezent.  

Pentru persoanele care au un stil de viaţă modern, în condiţiile în care organismul simte o necesitate acerbă în administrarea echilibrată a macro- şi microlementelor, vitaminelor, sarcina respectării unui regim alimentar echilibrat şi corect este foarte dificilă, anume din aceste considerente SPA alimentaţia se bucură de o asemenea popularitate în prezent.

La stabilirea meniului spa, se ia în calcul scopul militat (reducerea greutăţii corporale, sporirea productivităţii, ameliorarea calităţii vieţii, normalizarea funcţiilor vaselor sangvine, etc.). În acest context, este foarte binevenit sloganul «Calitatea contează mai mult decît cantitatea» atunci cînd facem referinţă la savurarea emoţiilor pozitive.

SPA alimentaţia reprezintă:

  • efectul perceperii senzoriale complexe;
  • formarea culturii stării favorabile şi culturii alimentaţiei;
  • sistem echilibrat de micronutrienţi şi calorii;
  • modalităţi «sănătoase» de preparare a alimentelor;
  • porţii rezonabile – «Mîncăm pentru a trăi şi nu trăim pentru a mînca»;
  • ingrediente naturale, fără coloranţi, amplificatori de gust artificiali, conservanţi şi aglutinanţi, etc., produsele crescute în regiuni ecologic pure, care nu au fost modificate genetic; iar modalităţile de recoltare şi păstrare a acestora vor asigura păstrarea valorii nutritive.

Micronutrienţi (Micronutrienţi (vitamine, macro- şi microelemente) – sunt componentele alimentaţiei omului care nu pot fi înlocuite, acestea fiind necesare pentru desfăşurarea corespunzătoare a numeroaselor reacţii biochimice din organism. Micronutrienţii reprezintă nişte substanţe chimice şi fiziologic active, care sunt capabile să interacţioneze atît cu alte substanţe, cît şi cu ele însele. Aceste interacţiuni pot contribui la diminuarea sau intensificarea efectului complexelor de vitamine şi minerale administrate. Din aceste considerente, este necesar a se lua în considerare compatibilitatea micronutrienţilor în timpul administrării cursului de vitamine cu efect profilactic. Mai mult decît atît, aceşti factori trebuie luaţi în consideraţie şi la elaborarea, fabricarea preparatelor complexe.

Micronutrientologia — domeniul medicinii curativ-profilactorii, care studiază proprietăţile farmacologice ale produselor alimentare, influenţa fiziologică a alimentelor asupra organismului, reglarea necesităţii organismului în elemente micronutriente, fabricarea suplimentelor alimentare biologic active, studiază efectul profilactoriu şi curativ ale acestor suplimente în cazul diverselor afecţiuni.

Micronutrientologia s-a format la interconexiunea dintre dietologie şi farmacologie. Actualitatea ştiinţei respective este tangentă cu răspîndirea extinsă a complicaţiilor care apar în urma administrării preparatelor medicamentoase şi imposibilităţii utilizării acestora pentru profilaxia afecţiunilor, precum şi cu stagnarea evoluţiei dietologiei clasice, din cauza evoluţiei progresive a farmacologiei.  

Nutriţionistul personal

Aboneaza-te la newsletter

Dezvoltarea site-ului

Copyright 2014. Medazur Med Spa